SMART/RAGUŽ&BARBARIĆ DESIGN

10. Mediteran Film Festival 23.01.09.

I ove godine, u rujnu mjesecu na Širokom Brijegu će se održati festival kratkog filma regije Mediterana. Ovom prigodom predstavljamo vam već usvojeni plakat ovogodišnje manifestacije, dizajniran u našoj agenciji.

I ovogodišnji dizajn (plakat je dao tek početne smjernice ovogodišnje priče) nastavak je povijesti stare evo već deset godina. A sve je započela, kao što to i obično biva, grupica entuzijasta zaljubljenika sedme umjetnosti. Gotovo iz ničega Topić, Bubalo i ostali su za kratko vrijeme napravili prestižan regionalni festival. U startu su imali samo pustu i praznu kino-dvoranu.

Afirmirajući hercegovački mentalitet, dio mediteranskog mikrokozmosa, podnevnu sijestu, pomalo i hedonizam, kroz prizmu filmske kamere nastajali su "dizajni" ovih proteklih 7 godina, koliko surađujemo s kino-video amaterima/ profesionalcima sa Širokog. Nešto je slično i sa ovim posljednjim, kojeg vam sada predstavljamo.

Svi putovi vode na Široki, pa je i naša glavna junakinja dala put pod noge (stražnjicu bolje rečeno) i krenula na festival. Plakat je obvezujuće mediteranski i mladelački, te se očekuje da će i nastavak ovogodišnjeg eventa imati sličan pravac. Naime vodstvo MFF-a, selektori, administracija... u ovom periodu imaju pune ruke posla: pristigli radovi, selekcija, priprema za festival itd. Tako da vas ovom prigodom obavještavamo da će te sve ostale elemente kampanje upoznati na našim stranicama tijekom ljeta, kada je finish. Nadamo se da vas ni ove godine mediteranci, zajedno sa SMART-om, neće razočarati.