SMART/RAGUŽ&BARBARIĆ DESIGN

The Dieline objavio Gašpar vina 29.06.10.

U lipnju ove godine jedan od najboljih svjetskih web-portala ambalaže The Dieline, objavio je naš design Gašpar vina. Time su uvrstili SMART u red ponajboljih agencija koja se bavi ovim profilom djelatnosti. The Dieline inače objavljuje ambalažu visoke produkcije pa je s vremenom prešao u renomirani site koji prezentira etablirane autore, iako dozvoljava i objavu studentskih radova.

Gašpar vina zasigurno zaslužuju toliku pozornost, jer smo kružnom etiketom razbili standarde da vinske etikete moraju biti pravokutnog oblika. Iako kružne ili elipsaste forme najčešće viđamo kod pivske ambalaže ili kod luksuznih alkoholnih pića, klijent dao maksimalnu slobodu, pa smo se okuražili da ponudimo nešto posve neočekivano. Post koji je objavljen naišao je na odlične reakcije naših bližih suradnika koji shvaćaju vrijednost ovog trenutka gdje smo službeno ušli u krug svjetskih dizajnera.

The Dieline je osnovan početkom 2007. godine sa ciljem da podupre unaprijeđenu industriju dizajnirane ambalaže kako u kontekstu konzumenata, tako i studenata, ali i entuzijasta. Njegova svrha je bila da definira i promovira najbolji svjetski design ambalaže, te da osigura prostor gdje se design pakiranja može komentirati, ponovo pregledavati i biti redovno ažuriran novitetima unutar industrijskih trendova i dizajnerskih projekata.

The Dieline je ubrzo prerastao u najposjećeniji website u kontekstu dizajnirane ambalaže, pa je time postao glasnogovornikom industrije koju promovira. Prva knjiga koju je The Dieline lansirao, objavljena je u izdanju HOW Books početkom ove godine. Uskoro nakon objavljivanja, knjiga je dosegla najveću prodanost na Amazonu unutar naslova o designu ambalaže. Nedavno je osnovan i festival pod nazivom The Dieline Awards, svjetsko natjecanje koje obuhvaća umijeće brandiranja ambalaže. Pobjednici su proglašeni na FUSE konferenciji u Trump Tower-u u Chicagu 14. travnja ove godine.