SMART/RAGUŽ&BARBARIĆ DESIGN

Memorijal Vinko Vukoja Lastvić 24.09.12.

Mnogi su pohitili na jučer toplo Blidinje i 3. međunarodni memorijalni Off road rally “Vinko Vukoja Lastvić”. Sa svih strana i krajeva pristigli su zaljubljenici u brdske utrke na gotovo nemogućim strminama iznad motela Hajdučke vrleti. Nakon orijentacijske utrke u dvije kategorije kroz šume Bosiljne, jučer 23. rujna u u 11 sati su otvorene brzinske utrke u dvije kategorije koje su praktično nastavak orijentacijskih.

U daljnju i završnu igru ušlo je 30-ak posada od kojih devetero u Hard kategoriji koja je i najjača od svih kategorija. Tu mogu nastupiti tek oni koji imaju super kvalitetna vozila i opremu za nastup na opasnijim stazama. Treći je memorijal, 6. ukupno, otvorila Marija Vukoja, kći pokojnog Vinka, u čiji se spomen i održava ova više nego zanimljiva međunarodna utrka. Zahvalila je svim donatorima i pomagačima bez kojih se ne bi održala. Prvi su vozili sudionici lakše kategorije i bilo ih je znatno više. Moralo se držati svih pravila, od vozača do redara i velikog broja gledatelja kao i svih drugih koji su zaduženi za realiziranje programa utrka.

Nakon otvaranja i prvog prolaza Stipe Pavkovića (Posušje) krenuo je Uglješa Galić (Zvornik), potom i otali iz Hrvatske, BiH, Srbije i Slovenije. Utrka je još jednom pokazala sve svoje zanimljivosti za gledatelje sa svih strana Hercegovine, Dalmacije, Zagreba, pa i jedan broj inozemaca. Zamijetili smo veliki broj Širokobriježana, Gruđana, Tomislavgrađana iz kojega je stigla i hitna za slučajne ozljede koje su moguće.

Pričalo se o prvom krugu utrke kroz Bosiljnu, spajanju bodova i svi su pratili svaki pokret vozila i njihovih upravljača te zbroj bodova. Na nekim se mjestima uspinjalo uz zaista teške strmine pa se i zastajalo, ali tu je bilo vitlo. Pomagalo je po pravilima najviše deset minuta. Ponovila su se uzbuđenja s prošlih utrka a na ovoj je “isključeno” jezerce s kaljužom jer je lani stvaralo ogromne teškoće i remetilo utrke.

Svi su bili u velikoj zadaći ali i suci iz Republike Srpske: Muhamed Musić, Nikola Kendžer i Miladin Šućur. Na ove je utrke pristigao veliki broj motorista i biciklista, a toplo vrijeme dalo joj je u malom strahu i uživanje na temperaturi od oko 25 stupnjeva. Nakon završetka utrke predvečer, za sve je sudionike priređen ručak i zabava, a na kraju su proglašeni najbolji, uz nagrade, te po klubovima, koji su imali najbolje članove.

Na kraju ćemo dodati da je naša agencija, grafičkim designom na zavidnoj razini, ispratila ovaj veličanstven događaj. Sve to omogućila naša vrijedna klijentica Marija Vukoja, vlasnica i direktorica hotela "Hajdučke vrleti", Blidinje.