SMART/RAGUŽ&BARBARIĆ DESIGN

Agens

Želja za izgradnjom kontinuiranog odnosa s postojećim korisnicima i potreba za razvijanjem ugleda u smjeru pouzdane i produktivne firme, dovele su management tvrtke Agens iz Zagreba u našu agenciju krajem prošle godine sa zahtjevom za dizajn novog vizualnog identiteta. Tvrtka nudi grafičke usluge, unutar svoje djelatnosti raspolaže sa više vrsta tiska i bavi se proizvodnjom magnetskih kartica.

Dizajn loga i ostalih vizualnih konstanti bazirao se na tipografiji imena Agens. Zbog njihove zamjetne vizualne sličnosti, sintezirali smo slovo 'g' i broj 8. Time smo izravno uputili na asocijacije vezane za strojeve grafičke industrije (rotacija). Razvijajući segment motivacije na svim sredstvima dizajna favorizirali smo navedeno spretno rješenje, ne zanemarujući prezentatvnost ovakve koncepcije.

Osmica tako postaje izravni simbol Agensove proizvodnje. Ona tiska obostrano, čak četverobojno s obe strane podloge, koju promatrač gotovo može zamisliti. Četverobojno s jedne, četverobojno s druge strane... to je '8'.

Sam logo u praksi postaje izrazito funkcionalan, ponajviše u perceptivnom smislu. Uvijek kada se u praksi postigne nešto slično, za rezultat imamo efikasan i učinkovit dizajn. Klijent tada rješava pregršt problema unutar jedinstvene i ekonomične marketing strategije, koja mu se otvara i nameće kao takva. To svakako olakšava proces brandiranja.

Naručitelj: Agens, Zagreb (HR)
Za naručitelja: Hrvoje Lončar
prosinac 2009.