SMART/RAGUŽ&BARBARIĆ DESIGN

Bemer

Dizajn za tvrtku koja se bavi procjenama, certificiranjem, konzaltingom i sl. iz građevinarstva od početka se kretao u domeni institucionalizirane stilistike. Naručitelj, s pravom, nije htio da odstupi od postizanja percepcije ozbiljnosti, stručnosti, profesionalizma, dosljednosti… U kreativnom procesu smo, nadamo se, uspješno udovoljili zahtjevima. Nastao je jedan novi vizualni identitet.

Logo je ligatura tehničkog oblika pisma. Domena građevinarskog projektiranja neznatno je podcrtana izborom upečatljivijeg i masivnijeg tipografskog "reza". Konstrukterska statičnost do maksimuma je došla do izražaja u 3D verziji logotipa. Crna boja ilustrirala je institucionalnost, do administracijske jasnosti.

Od samog početka rada na ovome projektu klijent je ostao dosljedan u jednostavnosti i nenametljivosti u pristupu izgradnje novoga imagea, krećući se postupno i lagano kroz vizualizaciju; aplicirajući tek ono što je držao neophodnim u nastupu na tržištu. A to je relativno uska ciljna skupina profesionalnih korisnika.

Naručitelj: Bemer, Mostar (BiH)
Za naručitelja: Danijela Mucić-Janjoš
prosinac 2006.