SMART/RAGUŽ&BARBARIĆ DESIGN

Café Pierre

Pierre je brand koji je u SMART "ušao" kao vrhunski zamišljen gradski kafić. Ugodni kutak za kratka poslovna intermezza, uz čitanje novina i konzumiranje Illy kave, najboljeg čaja, konjaka… uostalom, svega najboljega. Interijer je vrhunski, trendovski i minimalistički. Sve je proizvedeno od najboljih materijala i u radionicama najboljih majstora; od armatura u toaletu, do vrhunskih originalnih dekoracija. Klijent, gospodin Palameta, očigledno je uživao u ugostiteljskom dizajniranju.

U SMART-u je naručio vrhunski vizualni identitet i, naravno, dobio ga je. Na slabije nikada ne bi pristao; a ni mi. Centralno gradsko mjesto za ispijanje najbolje kave (Pierre to već jest) dobilo je i prikladnu piktografiju… caffe mana. Tako naš kreativni team vidi čovjeka s cilindrom koji je pretvoren u šalicu. Kad na to dodamo secesijsku tipografiju, dobili smo parišku kavanu iz vremena Toulousea Lautreca.

Tko ne bi rado došao kod Pierrea? On je sveprisutan u cafeu. Iako nenametljiva, implementacija dizajna je vrlo uspješna. Dozirana je umjereno i nalazi se baš tamo gdje je gost očekuje. Uspješno upotpunjava (ništa više od toga) brižljivo izgrađen image. Recept je to uspješnog cafea, osobito dobrog ulaganja u ugostiteljstvo.

Naručitelj: Café Pierre, Mostar (BiH)
Za naručitelja: Zoran Palameta
listopad 2008.