SMART/RAGUŽ&BARBARIĆ DESIGN

Hercegovački Cherry Brandy

Nama u SMART-u veliko zadovoljsto u stvaranju redovito priredi klijent koji nas angažira da dizajniramo ambalažu za kompletno domaći proizvod. Ovog puta to je učinio gosp. Pero Brbarić, proizvođač, danas već definitivno, vrhunskog likera od višanja. Ulaganje u vlastite voćnjake višnje maraske, strpljivo i dugotrajno razvijanje vlastite, originalne recepture, usvajanje tehnologije proizvodnje i konfekcioniranja... Angažiranje naše agencije dobilo je logičan nastavak.

Odabir flaše, dizajniranje etikete, pakiranje... sve je odrađeno u najkraćem roku. Unutar "brandy stilistike" svoj marketinški život započeo je jedan od najboljih likera na našem tržištu, a vjerojatno i šire. Geografsko porijeklo (Hercegovina, Međugorje) naš ilustrator je osigurao hipotetskim pejsažom poznate međugorske panorame idealizirane agrikultiviranim ambijentom s dominantnim voćnjakom višanja, koji se u praksi nalazi pak nešto dalje.

Klijent je, posve razumljivo, akcent postavio na luksuzno pakiranje, kao i ambalažu općenito. Kao da je znao da proizvod vjerojatno nema konkurenciju na tržištu, barem za sada. I izgleda da je bio u pravu.

Naručitelj: Nero, Čitluk (BiH)
Za naručitelja: Pero Barbarić
listopad 2005.