SMART/RAGUŽ&BARBARIĆ DESIGN

City Caffe

Pred našim kreativnim timom sve češće se javljaju zadaci graphic design intervencija u enterijeru i eksterijeru. Iako je posve logično da je svaki dizajn multidisciplinaran; nama se investitori još uvijek stidljivo obraćaju i... rezultati redovito nisu dobri. U pojedinim slučajevima od nas se očekuje da reagiramo prerano unutar nekog objekta, tijekom grubih građevinskih radova ili u fazi kada klijent zbog konkurentskih objekata nakon dužeg vremena osjeti potrebu da nešto promijeni na izgledu objekta.

U slučaju našeg klijenta City caffe (gosp. Damir Hrkać) na lokaciji smo se pojavili naknadno. Zatekli smo gotov ugostiteljski objekt solidno dizajniranog interijera autorice Marije Dedić. Zahtjev klijenta je išao u okvirima marketinga i kvalitetnije promocije lokacije. Dizajnirali smo vizualni identitet oslanjajući se na već završene stvari: ime, interijer, pripadajuća stilistika... stroži okviri i veća ograničenja.

Vlasnik kafića u tržnom centru Piramida, smatrajući da može više učiniti na njegovom imageu, odlučio je promijeniti par detalja u interijeru i na taj način ga podići na veću marketinšku dimenziju.

Mi smo svoje ideje uklopili u te zahtjeve i tipični posjetitelj ovog ugostiteljskog objekta dobio je sredstva dizajna koja najbolje razumije... progovorili smo njegovim jezikom. Prosječni gost kojeg u očekujemo je mlad, student, neformalnih svjetonazora, pripadnik grupacije modernih shvaćanja, sklon ritualima jutarnjih kava, čitanja novina i ugodnog čavrljanja na prometnim gradskim lokacijama.

City caffe nema ambicije da postane kultno mjesto ili poznati gradski toponim. Njegova funkcija je unutar stvarnih potreba potencijalnih (mnogobrojnih) gostiju koji trebaju ovakvo mjesto gotovo svuda kuda se kreću.

Naručitelj: Bernina, Široki Brijeg (BiH)
Za naručitelja: Damir Hrkać
siječanj 2010.