SMART/RAGUŽ&BARBARIĆ DESIGN

Restoran Del Rio

Osiguravši vrhunsku lokaciju za svoj restoran, na desnoj obali Neretve u novom stambeno-poslovnom kompleksu pored Carinskog mosta, naši klijenti iz obitelji Slezak, od SMART-a su tražili dizajn vizualnog identiteta branda. Del Rio je predstavljao ime koje našem timu nije davalo previše slobode u odabiru motiva u procesu dizajna. Ali pojam RIJEKE je sve samo ne uzak i siromašan.

Identitet ovog restorana nastao je na važnim parametrima koje smo imali prije početka rada; već spomenuti naziv kojeg je klijent sam izabrao, specifična lokacija i vrhunski interijer te gastro ponuda omogućili su nam da brzo reagiramo i ponudimo prikladno rješenje.

Sofisticirani dezen riječnih valova iskoristili smo kao okosnicu dizajna, primjenjujući ga na sva korporativna sredstva. Jednostavnom tipografijom riješili smo kratke riječi u nazivu i njegov prošireni oblik.

Inspirirani rijekom i tirkiznom bojom u prvom planu, predočili smo klijentu naše ideje, te isti princip dezeniranja primjenili na eksterijer. Rijedak slučaj gdje smo u suradnji sa arhitektima i dizajnerima interijera primjenjivali zajedničke ideje i intervenirali paralelno.

Bogata ponuda ovog vrhunskog restorana, njegov bogati jelovnik, njegov ugodni ambijent... sve je prožeto jedinstvenim stilom, dizajniranim upravo za gosta oko kojeg se sve vrti. Del Rio, to nije obično mjesto gdje se jede i pije. Del Rio je nova zvijezda ugostiteljske i gastronomske ponude Mostara i šire regije.

Naručitelj: Interinvest, Mostar (BiH)
Za naručitelja: Dinko Slezak
studeni 2009.