SMART/RAGUŽ&BARBARIĆ DESIGN

Društvo za mentalno retardirane osobe

Kreativni tim SMART-a u svojoj svakodnevnoj praksi susreće različite profile klijenata. Sukladno struci, znanju i mogućnostima maksimalno ulaže napore da udovolji svim njihovim zahtjevima. Ne postoje mali i veliki klijenti. Postoje potencijalni i oni koji je stalni. Stalni klijent je i Hrvoje Šimić, ravnatelj udruge za mentalno retardirane osobe. Iako skromnijih mogućnosti i nikakvog financijskog potencijala, Hrvoje je ipak odlučio svojoj udruzi priuštiti vrhunski vizualni identitet.

Logo smo definirali kao njegov apel da senzibilizira javnost o problemima ljudi poput njega i njegovih prijatelja. Uskličnik je svojevrsni krik, upozorenje na tzv. malog čovjeka. Artističku definiciju smo postigli rotacijom još jednog uskličnika i dobili reduciranu ljudsku siluetu, gotovo sjenu stvarne osobe, potpuno nevidljive i neprimjetne.

Na naše zadovoljstvo, ali i Hrvoja Šimića, logo je "uspio ispričati priču" o problemu mentalno retardiranih osoba. Hrvojev zahtjev bila je i serija prigodnih čestitki. Ovo je bio pro bono posao agencije SMART. Na to Hrvoje uvijek može računati.

Naručitelj: Društvo za mentalno retardirane osobe, BiH
Za naručitelja: Hrvoje Šimić
listopad, 2007.