SMART/RAGUŽ&BARBARIĆ DESIGN

Hera

Hera je softverska tvrtka sa sjedištem u Mostaru koju vodi izvrstan tim mladih i perspektivnih stručnjaka. Projekt dizajniranja vizualnog identiteta pred SMART je postavio veliki izazov… Osmisliti softverašima image, neovisno koje komunikacijske kanale tvrtka izabrala, kao i vrijeme u kojem će provesti komunikaciju. U svijetu i u nas stilistika koju njeguju firme iz branše je sve samo ne dobra. Pored detaljnih pretraga i interesiranja nismo našli ništa što nam se dopalo. Tek par izuzetaka.

Poučeni takvom strategijom, članovi SMART teama odlučuju radikalno izmijeniti percepciju softverske tvrtke. Počevši od priče o pčeli, nastanku košnice kao jedne od najkompleksnijih i najsavršenijih čuda kojeg priroda stvara, doveli smo u vezu košnicu i databazu i iskoristili nevjerojatnu sličnost njihovih struktura. Pčelica je ulaskom u softverski svijet ćelija potpuno izmijenila pravac grafičkog dizajna.

Pikto pčelice naravno ima svoj kontinuitet razvoja, na njen zadnji kraj, žaoku, dodali smo slogan "Bit by bit" koji funkcionalno objašnjava vezu databaze i košnice. Apstraktnim prikazom zapravo se vrlo jasno vidi o čemu se radi. Menagement Here oduševljeno prihvaća cjelokupnu ideju, možda čak shvaćajući čitavu priču i bolje od nas, i u velikoj mjeri implementira dizajn definiran u knjizi standarda.

Aplikacije su se razvile sve do standardnih korporativnih sredstava, ali i primjenile do karakterističnih softverskih elemenata, što je bilo osnovno. SMART je dizajnirao i web ikone prema klijentovu zahtjevu, koje su u promociji tvrtke značile ogroman doprinos obzirom da su preferirali internetsku komunikaciju kao primarnu u kampanji.

Naručitelj: Hera doo, Mostar (BiH)
Za naručitelja: Ivica Ćorić
rujan 2007.