SMART/RAGUŽ&BARBARIĆ DESIGN

Hotel Bristol

Poznati mostarski hotel, dugogodišnji je lokalni sinonim vrhunskog ugostiteljstva, nekada čak i otmjenosti. Novi vlasnik želio je započeti jednu gradsku tradiciju iz početka. Višedesetljetni urbani toponim, omiljeno mjesto prave mostarske raje nije davalo mjesta improvizaciji. Klijent je to podrazumijevao, ipak očekujući ono "nešto". Jednim potezom odgovorili smo na složeni zahtjev: lokalna stilistika, destinacija koja ima globalne pretenzije, mediteranski ugođaj, hotel grada na rijeci Neretvi itd… Našli smo piktogram koji je sve to.

Galeb je postao znak hotela Bristol. Ptica iz komšiluka uzela je hotel kao svoju destinaciju. Tirkizna boja je neretvanski kolorit, klasicistička tipografija je dio hotelske stilistike. Dizajniran je pove novi vizualni identitet i "Bristol" je zabljesnuo u novom sjaju. Raja će biti zadovoljna. Također i svaki putnik namjernik koji odabere naš hotel kao svoje odredište.

Elementi dizajna su masovno aplicirani u komunikaciji hotela, korporcijskim sredstvima... u interijeru osobito. Projektant, mostarski arhitektonski biro "AAA" (gosp. Edin Duraković), je našao bezbroj razloga za uporabu loga i naš tirkizni galeb se afirmirao kao nezaobilazni lajtmotiv ovoga prelijepog objekta.

Kao posljedicu smo dobili vrhunski brandiran hotel. Svaki gost dobio je prigodu za upoznavanjem s "Bristolom". Sve je postalo lagano: prepoznatljivost, komunikacija, konzumacija, odmor, užitak... ponovni dolazak.

Naručitelj: HETMOS, Mostar (BiH)
Za naručitelja: Narcis Selimotić
svibanj 2008.