SMART/RAGUŽ&BARBARIĆ DESIGN

Kariola Klub

Kariola Klub, novoizgrađeni ugostiteljski objekat s pretenzijom da s vremenom postane prestižno mjesto za zabavu mnogih Mostaraca. Originalnost imagea, lagana ekstravagancija, kvalitet ponude i usluge, odmah u startu vlasnik je želio osigurati. Copywrite i čak idejno rješenje, sam je osigurao i došao i SMART

Morali smo ponuditi dizajn storiju na već postavljenu klijentovu koncepciju, dobili smo karijolu od koje je gospodin Bevanda očekivao "Kariola klub". Nismo imali dilema, objekat je bio izvanredno zasnovan i novi vizualni identitet morao je biti kruna ulaganja. Crna i siva boja pomodnog interijera dobila je mnoštvo crvenih detalja sadržanih u novodizajniranom Manualu.

Originalni prometni znak (obavještenje vozačima karijola), različiti baneri posvećeni ovome tradicionalnom i pomalo zanemarenom vozilu, postali su cool momenat novoga imagea. Tako je još jedan mostarski caffe počeo tražiti svoje mjesto u bogatoj domaćoj kavanskoj ponudi, nudeći svoj hedonistički stil razmaženoj i zahtjevnoj mostarskoj klijenteli. Vrhunska lokacija, izvanserijski objekat, visoki nivo ugostiteljstva… u SMART-u je dopunjen pričom o "karijoli", referentnoj "točki" jedne nove strategije.
Kavane su, navodno, mjesto za koje mnogi smatraju da ne mogu ponuditi ništa što nije već viđeno. Mi kažemo: nađite si novu, npr. "Kariolu".

Idejno rješenje loga: Nikša Raguž
Naručitelj: Hansa flex, Mostar (BiH)
Za naručitelja: Blaženko-Blaška Bevanda
srpanj 2007.