SMART/RAGUŽ&BARBARIĆ DESIGN

Međugorje Tribune

Magazin "Međugorje tribune" SMART dizajnira u suradni s nakladnikom iz Dublina, od prvog broja. Radi se o kompletnom uratku naše agencije, koju izvanredna suradnja s uredništvom na čelu s gosp. Robertom Bubalom samo još dodatno kvalitativno upotpunjuje. Publikacija je, u prvom redu namjenjena, hodočasničkoj i turističkoj populaciji iz Međugorja, angloameričkog govornog područja. Uredništvo donekle potencira i poduzetničku grupaciju unutar navedene.

Koncepcija, uređivanje, odabir suradnika i dopisnika... je na jednome visokom profesionalnom nivou. Sigurni smo da se isto odnosi i na dizajn MT-a. SMART teamu nikakav problem nije predstavljalo postaviti i ispoštovati visoke dizajnerske i profesionalne standarde, svaki put u zadanom roku od strane klijenta.

Našim djelatnicima ovakav posao je predstavljao istinsko zadovoljstvo i sve navedeno smo obavljali s lakoćom. Nadamo se da se rezultati vide i na ovoj stranici gdje možete vidjeti tek jedan mali izbor karakterističnih momenata iz "Međugorje tribuna".

Mi u SMART-u volimo reći da je dizajn časopisa kao kad keramičari postavljaju pločice; odstupanje od tehnologije slaganja komadića keramike ne dolazi u obzir. Na prvi pogled sve bi trebalo biti uniformno, isto... ali nije tako. Rezultati su maksimalno različiti i ne postoje dva ista dizajna, a ima i previše loših "keramičara". Tako je i s "Međugorje tribunom". Iako smo s njegovim dizajnom, do sada više puta, bili iskopirani (to i nije rijedak slučaj u dizajnerskoj praksi) smatramo da to samo znači da smo, u ovom slučaju, uspjeli postaviti visoke standarde, koje su neke naše kolege prihvatili kao svoje. To je naravno uvijek pozitivno. Nemaju li dizajneri i vrlo važnu društveno-vaspitnu ulogu. Ta ipak nismo keramičari.

Naručitelj: Cro Ideas, Dublin (Ireland)
Za naručitelja: Stana i Željko Jurilj
siječanj, 2007.