SMART/RAGUŽ&BARBARIĆ DESIGN

Restoran Megi

Megi - snack and resto, mostarski ugostiteljski objekat koji je isključivo velikom zaslugom managementa doživio fantastičnu transformaciju u elitni restoran, te u relativno kratkom roku postao jedan od prepoznatljivih gradskih toponima. Već je dugi je niz godina omiljeno mjesto za objed domaćih ljudi, ali i stranih gostiju. Logo za Megi je dizajniran u smjeru nenametljive tipografije, koja upotpunjuje profil djelatnosti naglašavanjem prepoznatljivog dezena na većini aplikacija, inače preuzetog iz interijera lokala.

Atribut kuhinje, postavljenog stola za objed, povrće, od kojih smo izrazito naglasili rajčicu; determinirali su izrazito privlačan i motivirajući identitet ovog objekta. Posjetitelj sugestivno osjeća glad i slijedeći mu je korak ulazak u restoran.

Način pripremanja i serviranja jela, te specifičan meni su elementi koji ovaj restoran čine drugačijim od drugih. SMART je u slučaju korporativnog materijala inzistirao na tome da vlasnik gotovo sve podredi stilu Mediterana, talijanske kuhinje, koju i sam preferira u ponudi, te da to bude osnova za koncept cjelokupnom imageu. Management je, kao u rijetko kojem slučaju dosljedno primjenio (i primjenjuje), kompletne standarde definirane u Manualu, i rezultati brandiranja su maksimalno pozitivni.

Megi je danas vrlo respektabilan restoran koji je formula uspjeha. Uprava restorana, u suradnji s našom agencijom, gostu je ponudila ambijent koji se teško mjeri sa konkurencijom, jer nakon što ste privučeni rajčicom na ulazu, sjeli i naručili lasagne pojeli ste ih uz pogled na krajolik lavandinog polja.

Naručitelj: Megi, Mostar (BiH)
Za naručitelja: Igor Babić
srpanj 2005.