SMART/RAGUŽ&BARBARIĆ DESIGN

Namex

Nameks je lanac trgovina široke potrošnje na području Hercegovine čiji vlasnici su mladi uspješni poduzetnici koji žive viziju ispred svog vremena. Iako u početku skeptični prema ideji utrkivanja s najmoćnijim inozemnim trgovinskim lancima, SMART team je u suradnji sa stručnim osobljem Nameksa izradio uspješnu strategiju o tome što bi brand trebao predstavljati i na koji način bi kupovnu moć definirao kod lokalnog potrošača.

Mladi i ambiciozni management Nameksa je u vrlo kratkom periodu održao čitav niz tržišnih lekcija većini čimbenika na našem tržištu, uključujući i nas U SMART-u. Klijent je čitavo vrijeme znao što hoće, i zahtijevajući maksimum unutar svake akcije, naš team doveo u poziciju da da najbolje. A to brand Nameks, u svojoj branši i jest. Shopping je i ovaj put redizajniran. Uspješno je obavljen zadatak preodgojiti potrošača u procesu kupovine i dati mu glavnu ulogu u trgovini.

Ljepota je u oku potrošača, onog iznenađenog i oduševljenog. Kako ga ostaviti bez riječi u kaosu artikala, uz pomoć SMART-a odgovor je dao mladi management Nameksa. Bili radikalni kada je trebalo, originalni najčešće, u apliciranju svih dizajn sredstava i iznenađujuće dosljedni. Tako danas, Nameks ne zaostaje za velikim trgovačkim centrima, jer iako je mnogostruko organizacijski manji, isto ne važi za brand iza kojeg je postavljen. Kupac je siguran da je u ponajboljoj trgovini a činjenica manjeg formata prodajnog prostora, ističe ergonomiju prisutnu na svakom koraku i vraća humanost na relaciji kupac-trgovac.

Koristeći spoj utabanih staza prehrambenih brandova općenito i inovaciju kako bismo pronašli savršeno mjesto na tržištu za našeg klijenta (Nameks u ovom slučaju), stvaramo brand gotovo iz ničega. Rezultat je vidljiv i lako ga je ocijeniti. U konačnici, brand Namex uspješno je definirao svoj položaj na tržištu, prepoznatljiv je i posve nov u regiji. Zajedničkim idejama oba teama, zaokružile su se tražene kote u svijetu marketinga i prodaje, grafičkog dizajna i komunikacije.

Naručitelj: Nameks doo Široki Brijeg (BiH)
Za naručitelja: Stipe Nakić
travanj 2008.