SMART/RAGUŽ&BARBARIĆ DESIGN

Palameta i Palameta

Dizajneri uvijek osjete zadovoljstvo kada im se obrati ozbiljnija institucija sa zahtjevom da promijeni vizualni identitet. Vjerojatno zbog činjenice da se unaprijed zna da morate zadržati element konzervativnosti birokratskog staleža, ali opet biti originalni jer vremena se ipak mijenjaju. To su mahom teški zadaci jer smo u ovom poslu navikli biti opušteni sa velikom dozom kreativne slobode. Ali poput mnogih izazova u kreativnom procesu, i ovaj smo prihvatili sa velikim entuzijazmom; osvježili smo identitet odvjetničkom uredu Palameta i Palameta, u vlasništvu braće Zorana i Dragana Palamete.

Gospodu Palamete nećemo posebno predstavljati, jer smo uvjereni da su itekako poznati široj javnosti, posebno unutar svoje odvjetničke struke. Jedino bi morali naglasiti da se radi o klijentima istančana ukusa koji znaju točno što žele u našoj agenciji. Odvjetnici Palamete su ujedno i naši prijatelji, pa smo i sa te strane osjećali veliku odgovornost prema njima.

Često se u nazivu kod odvjetničkih ureda može naći prezime ponovljeno dva puta. Zvuči neobično ali zbog obiteljskih veza oca i sina ili dva brata, te izjednačenih ovlasti prezime se ponavlja. Upravo smo taj detalj iskoristili kao osnovu za dizajn.

Famozni & uokvirio je priču o zajedničkom uredu i poslovanju. Znak je dobio maksimalni prostor, pa je u konačnici bilo u suvišno spominjati prezime. Uspjeli smo riješiti dilemu da je & ujedno Palameta i Palameta. Naboji elegancije koji su sabrani u ovom slovnom znaku oduševili su naše klijente jer su odgovorili na sve njihove precizne zahtjeve da logo bude jednostavan, minimalistički definiran, profinjen i prepoznatljiv.

Naručitelj: Zajednički odvjetnički ured Palameta i Palameta, Ljubuški (BiH)
Za naručitelja: Zoran Palameta
svibanj 2003.