SMART/RAGUŽ&BARBARIĆ DESIGN

Poliklinika H

Od samog početka rada agencije proširili smo krug usluga jer je dizajn već duži niz godina multidisciplinarna djelatnost. Teško bi bilo povući strogu granicu između pojednih aktivnosti koje svakodnevno obavljamo. U grafičkom dizajnu koncept nekog kreativnog procesa često ovisi o dobroj fotografiji. Iako najviše fotografija kupujemo na internetu, posebno zadovoljstvo nam čine trenuci gdje sami produciramo fotografije i na taj način naš autorski rad dolazi do vrhunca kvalitete.

Uslugu fotografije odradili smo za uglednu medicinsku ustanovu Poliklinku H. Kada sa fotoaparatom ulazite u tipični bolnički prostor, često hladan i odbojan, svakao morate izbjeći tu atmosferu, jer pacijenti baš zbog toga ne vole odlaziti u bolnicu.

Klijent je imao konkretan zahtjev gdje je tražio da se u procesu fotografije najviše pozornosti posveti aparatu za CT snimanje. Složit ćete se da takvi aparati redovno izgledaju zastrašujuće, poput nekih svemirskih šatlova, vremeplova, pa je iznimno važno da liječnik svoju uslugu prezentira kvalitetno sa ciljem da se pacijenti osjećaju što bolje. Uspjeli smo postići na fotografijama da uređaj izgleda manje hladno i odbojno i time uspješno odgovorili klijentu na njegove zahtjeve.

Uz vrhunsku produkciju koju smo ponudili, također smo tražili klasičnu atmosferu ordinacije, gdje se pacijent, liječnik i drugo osoblje poliklinike na fotografijama ponašaju što prirodnije, bez pretjeranog poziranja, te da se pregled odvija posve opušteno, kao da uopće nema fotoaparata. Tu se uvelike reflektiralo naše iskustvo i profesionalnost kod usluge fotografiranja.

Naručitelj: Poliklinika H, Mostar (BiH)
Za naručitelja: Miroslav Golemac
Fotografija: Studio Blagec, Split
svibanj 2005.