SMART/RAGUŽ&BARBARIĆ DESIGN

Pozivnice za vjenčanje

Ovo je dizajnerska poslastica. A poslasticu odrađujemo pro bono, priroritetno našim poznanicima i prijateljima… naravno nikada klasično. Što je vjenčanje u generalnoj percepciji? Spoj dvoje ljudi činom ženidbe i veselje s rodbinom i prijateljima? Da, ali u agenciji smatramo da svaki par ima neku svoju netipičnu priču koja ih je spojila. Ta je priča vrlo često tema pozivnice.

Trudimo se svaku pozivnicu učiniti originalnom. Ne dozvoljavamo da se klijentima dogodi da netko "iskopira" njihovu ideju. Ma nemamo ništa protiv golubova i srebrenog praha po slovima, ali, složićete se, od SMARTA se očekuje i još nešto. Moguće je da je to tek samo borba protiv stereotipa koji nas često ne razlikuju od drugih?

Koncepcija dizajna uvijek je različita. Primjeri govore i o određenoj dozi humora, koja je više nego dobro došla, poput pozivnice našeg Art directora koji je masu koja je krenula po mladu identificirao po janjetu koje se tek diglo s ražnja. Ali da ne pretjerujemo; ipak ovakvi poslovi u našoj agenciji nisu tipični za naš rad, naime nemaju pretpostavku tržišnog i komercionalnog afirmiranja, kojeg držimo neophodnim sa svako dizajniranje. Ali već smo rekli da ovo radimo čisto iz užitka i da razveselimo prijatelje.

Često je na prednoj strani poruka koja ne iznenađuje i tek simbolizira život prije braka, ali unutrašnjost pozivnice često otkriva glavnu poruku humoristično opisujući bračni život što je čini jako privlačnom. Kod pozivnice sa fildžanima, par je popio tisuće kava dok se jednog dana nisu "sabrali" u svom domu. Kao i spajalice koje su se nakon izlazaka i noćnih provoda, izdvojile i što drugo nego spojile.
Dizajnirajte svoje pozivnice, to je odličan prvi korak bračne veze!