SMART/RAGUŽ&BARBARIĆ DESIGN

Puls

Omiljeni poslovi SMART-ovih dizajnera kreću se u različitim pravcima, ali jedno je sigurno, časopisi, novine isl. su svima na prvom mjestu. Iako se ovakvim dizajnom bavimo nedovoljno često (barem onoliko koliko bi smo voljeli) i u ovoj oblasti imamo sasvim dovoljan broj referenci. Jednu od njih predstavljamo vam na ovoj stranici: Puls, list studenata Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Iako je časopis izlazio posljednjih 4-5 godina, svoj današnji stil dobio je u našoj agenciji u rujnu 2007. prilikom prijeloma šestoga broja. Dizajn časopisa u SMART-u predstavlja ful uslugu klijentu: dizajniranje loga (u koliko ga nema), postavljanje tipografskih stilova i ostali elemenata layouta, posebno dizajniranje svake rubrike, osiguravanje priloga (fotografskih i grafičkih) pogotovu kada ih klijent nema itd. Nerijetko se bavimo i elementima uređivanja, redakturom... što naravno ovisi od uredničke razine redakcije.

U slučaju Pulsa, do sada smo surađivali s dvije postave uredništva i, ovom prigodom, možemo istaći izvanrednu suradnju. Neshvatljivo nam je s koliko ozbiljnosti i profesionalnosti u izdavanje časopisa ulažu mladi studenti, budući doktori. Iako znamo da imaju mnogo obveza, vjerojatno daleko više od svojih kolega s drugih fakulteta, Pulsovci ne zaostaju niti u jednom segmentu uređivanja i njihov časobis je bolji, iz broja u broj.

Sa časopisima i sličnim publikacijama, u našoj regiji, nikada nismo načisto. Naime općenito se malo pažnje posvećuje izdavaštvu, pa je nekada gotovo pravo čudo da neki časopis doživi dužu tradiciju. U slučaju Pulsa, sigurni smo u suprotno, tim prije što mladi medicinari imaju nesebičnu podršku managementa fakulteta.

Naručitelj: Medicinski fakultet, Mostar (BiH)
Za naručitelja: prof.dr. Ljerka Ostojić
rujan, 2007.