SMART/RAGUŽ&BARBARIĆ DESIGN

Raguži 1610

Impresivno je znati imena svojih predaka. I nažalost, takvi ljudi je vrlo malo. Rijetki su privilegirani da unutar svoje obitelji, rodbine imaju pojednice koje su njegovali uspomene na pretke i prenosili to svojim naraštajima. Udruga građana koji nose prezime Raguž je upravo svoj rad zasnovala na čuvanju tog prezimena koje datira iz daleke 1610. SMART-ov doprinos toj udruzi, ali prvenstveno za kolegu i kreativnog direktora i sve njegove rođake i prezimenjake ogledao se u izradi logotipa. Takve poslove sa zadovoljstvom odrađujemo pro bono.

Za ovu prigodu SMART je ponudio Ragužima copywrite "Raguži 1610” i vrlo privlačan prigodni logo. Generalno, imamo tipografsku kompoziciju predstavljenu u obliku ligature (čest slučaj u našoj agenciji). Brojka "1610" svakako je dominantna, a intervencijom na "nuli" postignuta je beskonačnost. Ona predstavlja (minimalno) jednu u slijedu istih znamenki. Logo se tako našao u funkciji niza. U grafičkom smislu zasigurno imamo segment lanca. Iako se naš kreativni tim rjeđe odlučuje za izrazito funkcionalni (prezentativni) dizajn, ovaj put smo imali sreće i postigli puni pogodak.

12. lipnja 2010., Stolac i Hercegovina biti će mjesto održavanja nesvakidašnjih događaja. Skupina prezimenjaka (u ovom slučaju Raguža) okupit će se na gradskom stadionu da bi obilježila rođendan Petru, čovjeku rođenom 1610. godine, njihovom dalekom pretku od kojeg su svi potekli, ali istovremeno pokušala okupljanjem prezimenjaka oboriti Guinnessov rekord. Jubilej četristo godina neprekidnog niza (1610 - 2010) rijedak je i u svjetskim okvirima stoga smo ponosni na naš dopirnos ovom projektu.

Naručitelj: Udruga Raguži 1610, Stolac (BiH)
Za naručitelja: Željko Raguž, predsjednik
svibanj 2009.