SMART/RAGUŽ&BARBARIĆ DESIGN

Strip Magazin

Print Medija iz Širokog Brijega, nakladnik Strip magazina bavi se isključivo uređivanjem i tiskanjem strip publikacija. Jedan od naših najstarijih klijenata i veliki zaljubljenik strip umjetnosti, gosp. Ivo Milićević, u dosadašnjem radu nam je priuštio mnoge uzbudljive trenutke. Jer dizajnirati strip revije, za nas je uvijek predstavljao istinski užitak.

Pedesetak brojeva koji su izlazili subotom kao prilog "Večernjem listu", kao i mnogobrojne strip revije istoga imena, predstavljaju nemalen strip opus dizajniran u našoj agenciji. Prilog svakog broja, s pravom možemo reći, prelomljen je po najvišim profesionalnim standardima, daleko iznad grafičke razine većine dosadašnjih strip izdanja koje smo vidjeli.

Nažalost, pred najezdom nove tehnologije i bezbroj digitalnih proteza koje se nalaze u masovnoj upotrebi, strip umjetnost gubi korak. Tako je i s našim omiljenim magazinom. Ipak dosadašnja suradnja s Print Mediom, za nas predstavlja nešto više od svakodnevnog posla. Dizajniranje stripova, kao stereotip hedonističkog dizajna, zauvijek nam se uvukla pod kožu i sigurni smo da nas čeka još mnogo sličnih poslova. Strip neće nikada umrijeti, a niti dizajneri koji ga s užitkom priređuju za čitatelje.

Naručitelj: Print Media, Široki Brijeg (BIH)
Za naručitelja: Ivo Milićević
prosinac, 2003.