SMART/RAGUŽ&BARBARIĆ DESIGN

Terapis

Ovaj projekt u potpunosti potpisuje kreativni tim SMART- a. Copyrighteri su "uboli" fantastičan copyright, apis (lat. pčela), tera (skraćeno terapija, ili još bolje zemlja). Klijent je prepoznao priču i želio ju je odmah početi primjenjivati, čak i prije pravnih formalnosti vezanih za registraciju, a koje su tek trebale otpočeti. Nije li to i logično, i nije li to jedini pravi put? Sve pripremiti (i brand naravno) pa krenuti u posao.

Brand Terrapis je u vlasništvu obitelji Cvitković iz Mostara i kruna je njihove domaće proizvodnje matične mliječi, meda i ostalih preparata is matične mliječi i od mednih proizvoda. Obitelj Cvitković je savladala iznimno složene procese proizvodnje navedenih proizvoda i imao je "samo" to. Po ostalo je došao u SMART.

U startu se najveći naglasak stavio na dizajnu ambalaže što je i očito. Vizualni identitet krenuo je naravno od copyright-a koji je onda otvorio niz mogućnosti za rješenje loga. Krenulo se u pravcu pozitivne asocijacije, naravno sukladno profilu djelatnosti koja promovira, zdravlje, ljekovitost i preventivu. Imitacijom rukopisa tipografiji smo dali mnogo slobode, a slovni znak R reinkarnirali u ilustraciju leptira.

Komercijalnost proizvoda ovisi o tome kako će ga klijent distribuirati i kakvu strategiju preferira u pozicioniranju. Med kao proizvod ima neupitnu kvalifikaciju i stoljećima slovi kao jedan od ljekovitih proizvoda prirode, naravno i matična mliječ, glavna u skupini proizvoda. Klijent ima na umu te činjenice, ali definiranjem vrhunske vizualne percepcije u suradnji sa agencijom SMART, on konkurenciju ostavlja daleko iza sebe.

Ambalaža je prilagođena pakiranju proizvoda koji se stavljaju u posebne plastične posude koje je klijent prethodno odabrao. Iz tehnoloških razloga i u svrhu zaštite proizvoda, uz njih je dao izraditi i posebne žlice napravljene od drveta (ručna izrada) na koje smo aplicirali logo. Ovo je dokaz kako je brandiranje prisutno na najmanjim detaljima. I neka samo to bude razlog velikog uspjeha branda Terrapis.

Naručitelj: Terapis doo, Mostar (BiH)
Za naručitelja: Marina i Franjo Cvitković
kolovoz, 2008.