SMART/RAGUŽ&BARBARIĆ DESIGN

Veza, kuća mediteranske hrane

Krajem 2004. novi vlasnici tradicionalnog restorana odlučuju da dizajniraju novi vizualni identitet restorana, paralelno ulagajući u temeljitije renoviranje interijera. Ime "Veza" preuzeto je iz bogate povijesti lokacije koja je u prošlosti služila mnogim namjenama, redovito općeg značaja. Iako najčešće restoran, u glasovitoj kući smještenoj u centru sela, znala je biti smještena čak i pošta, mjesna zajednica isl.

Vizualizacija je morala krenuti od imena koje je, po mišljenju klijenta, bilo adekvatno. Slovni znakovi "v" i "a" smješteni na krajevima imena transformirali su se, iako grafički različiti, u jedinstveni geometrijski simbol kuta. On je ovdje asocijacija na oslonac i stabilnost, tako da novi dizajn branda "VEZA" uspješno dopunjava lokaciju, kuću i ambijent, njen novi sadržaj i namjenu i, naravno, stil koji želi njegovati.

A "Veza" je kuća mediteranske hrane. Restoran smješten u srcu sela Gornji Tučepi, na obroncima Biokova, na Makarskoj rivijeri. Mediteranska kuća je morala dobiti i prikladno dizajniran vizualni identitet i u SMART-u ga je dobila.

Naručitelj: Veza, Gornji Tučepi (HR)
Za naručitelja: Igor Babić, Nevio Carević
studeni 2004.